Olen ehtinyt muutamassa vuodessa luoda itselleni kesäisen perinteen: talven ja kevään mittaan töitä ehtii kertyä niin paljon, että kesä kuluu minulla pelkän kirjoittamisen parissa. Työn alla ovat olleet ainakin tietokirjan käsikirjoitus, muutama tilattu novelli, lehtijuttuja ja kirja-arvosteluita. Kesällä työskentelyä haittaa se, että lapset eivät ole päiväkodissa - olenkin kirjoittanut muun muassa uimarannalla, leikkipuistoissa, pihalla ja keskellä yötä sängyssä.

En tunne sinua vierelläni on saanut paljon hienoja ja huolellisia arvosteluja, olen niistä erittäin tyytyväinen. Olen hieman kahden vaiheilla, linkitänkö arvosteluja tänne - ehkä teen sen urakan jossain vaiheessa.

Kesään on kuulunut myös muutama kirjallinen tapahtuma. Osallistuin Jyväskylän Kesän yhteydessä järjestettyyn Kuultavia-novellikilpailuun. Siihen oli kutsuttu mukaan tänä vuonna novellikokoelman julkaisevia kirjailijoita. Jokainen luki äneen yhden novelleistaan, tuomarit valitsivat voittajan ja yleisö sai äänestää oman suosikkinsa.

Kokoelmani avausnovelli "Gordonin tarina" voitti kilpailun. Tältä sivulta voi ladata myös tiedoston, jolla luen novellini - tosin tiedoston avaaminen vaatii korkeamman tason tietoteknistä osaamista. Muita osallistujia olivat muun muassa Tuula-Liina Varis, Miina Supinen, Janne Salminen ja Ritva Kokkonen. Yleisöäänestyksen voitti Eeva Rohas, joka julkaisee syksyllä esikoisteoksensa.

Pian Kuultavia-kilpailun jälkeen Jyväskylässä järjestettiin Finncon, eli scifi- ja fantasiaharrastajien tapahtuma. Siellä olin mukana reaalifantasista kirjallisuutta käsitelleessä paneelissa, jonka muut osallistujat olivat Pasi Ilmari Jääskeläinen, J. Pekka Mäkelä ja Juha-Pekka Koskinen.

Paneelikeskustelumme löytyy lähes kokonaan Youtubesta:

Stalkerina realismin ja fantasian välisellä vyöhykkeellä 1/8

Stalkerina realismin ja fantasian välisellä vyöhykkeellä 2/8

Stalkerina realismin ja fantasian välisellä vyöhykkeellä 3/8

Stalkerina realismin ja fantasian välisellä vyöhykkeellä 4/8

Stalkerina realismin ja fantasian välisellä vyöhykkeellä 5/8

Stalkerina realismin ja fantasian välisellä vyöhykkeellä 6/8

Stalkerina realismin ja fantasian välisellä vyöhykkeellä 7/8

Stalkerina realismin ja fantasian välisellä vyöhykkeellä 8/8