Olin eilen kirjajulkkareissa: ystäväni Annen "kimppakirja" julkaistiin eilen. Kimppakirjalla tarkoitan sitä, että kirja on paitsi kirjailijakaksikon kirjoittama, myös kuvittajalla on suuri osuus tarinan kuljettamisessa. Julkkarit järjestettiin Pressiklubilla. Miellyttävä paikka, myös se varsinainen baaripuoli. Niitä harvoja paikkoja, missä voi yhtaikaa nauttia... vesituopillisista ja keskustelusta ilman korvia hajottavaa musiikkia.

Kirja on siis Devoted Souls - Peliromaani. Eija Lappalaisen ja Anne Leinosen teksti vaihtuu välillä Markku Lappalaisen piirtämäksi sarjakuvaksi. Upea keksintö! Tai ei ehkä keksintönä mikään aivan uusi, mutta siltikin innovatiivinen (hieno sana, eikö?) ja kiehtova. Miksi tällaista ei tehdä enempää?

Olen päässyt suunnilleen sivulle 60, ja kovasti olen pitänyt. Kirja keskittyy pitkälti verkkopelien kiehtovaan (?) maailmaan, mitä ensi alkuun pelkäsin, kun en itse ole niin peli-ihmisiä. Mutta mukaansa tarina on temmannut, sekä se pelimaailmassa että IRL tapahtuva. Toivottavasti kirja löytää yleisönsä!