Messut loppuivat. Perjantaista ja lauantaista selvisin helposti, nyt sunnuntaina alkoi väsymys jo tuntua. Toivottavasti se ei näkynyt päällepäin, koska ohjelma oli tänäänkin erittäin mieluista: kaffeeklatch-tuokio Scifi-seurojen osastolle sekä haastattelu Louhi-lavalla. Lauantaina osallistuin siis Haluatko kirjailijaksi? -paneeliin ja perjantaina olin yhteishaastattelussa Mirjam Lohen kanssa. Varsinaisen ohjelman ohessa onnistuin bongaamaan tuttuja sekä tutustumaan uusiinkin ihmisiin.

En oikein tiedä, mikä messuissa väsyttää, mutta nyt olen kyllä aika kuollut... mutta oikein tyytyväinen. Haastattelijat olivat asiansa osaavia ja innostuneita, kiitos siis Siskotuulikki Toijoselle, Kaija Valkoselle ja Ella Peltoselle. On helppoa olla kokematon ja arka, kun haastattelijat uhkuvat kokemusta ja intoa.

Teoksen osastolla kävin ajoittain norkoilemassa täydennystä kahvi- ja siiderilipukevarastooni, mutta yritin pysyä enimmäkseen poissa, ettei yksikään potentiaalinen kirjanostaja pelästyisi olemustani. Kuka uskaltaa kirjan, jos kirjailijan uhkaava hahmo seisoo selän takana?

Onneksi huomenna on työpäivä, niin pääsen lepäämään.