Torstaina käynnistyvät Helsingin kirjamessut. Minut voi käydä bongaamassa ainakin seuraavista ohjelmanumeroista:

pe 24.10. klo 15:30, Takauma.
Mirjam Lohi, Tiina Raevaara
Äitiä ja äitiyttä etsimässä
Esikoiskirjailijat pohtivat eri keinoin ihmistä osana sukupolvien ketjua sekä osana luontoa. Mirjam Lohi purkaa äitiyden myyttejä ja todellisuutta romaanissa Nuttu. Tiina Raevaaran kirjassa Eräänä päivänä tyhjä taivas tyttö etsii tuhon jälkeisessä maailmassa turhaan äitiään. Haastattelija Siskotuulikki Toijonen.
Teos

la 25.10. klo 12:30, Kirjakahvila.
Aiotko kirjailijaksi? Suomen Kustannusyhdistys 150 v.
Kaija Valkonen, Seppo Lahtinen, Terttu Toiviainen ja Anja Salokannel sekä kolme esikoiskirjailijaa keskustelevat aiheenaan miten murtaa julkisuuskynnys ja miten kasvaa kirjailijaksi. Mitä hyvältä käsikirjoitukselta vaaditaan. Haastattelija Kaija Valkonen.
Suomen Kustannusyhdistys

su 26.10. klo 14-14.30.
"Scifi-seurojen osastolla voit tavata kotimaisia scifi- ja fantasiakirjailijoita! Ilmoittaudu etukäteen pienimuotoiseen keskustelutilaisuuteen osastolle. Myös yleisö on tervetullut seuraamaan keskustelua. Alustavaa aikataulua:
la klo 14-14.30 Jani Saxell
la klo 15-15.30 J.Pekka Mäkelä
su klo 14-14.30 Tiina Raevaara
su klo 15-15.30 Petri Hiltunen

su 26.10. klo 15:30, Louhi.
Eräänä päivänä tyhjä taivas
Tiina Raevaara
"Eräänä päivänä tyhjä taivas - Kertomus siitä, kun tyttö hukkuu metsään ja metsä tyttöön. Tiina Raevaaran esikoisromaani on tarina perheestä, ihmismielestä ja olemisen outoudesta." Haastattelijana Ella Peltonen.
Helsingin Science Fiction seura, Teos