Olen lukenut aina, paljon ja kaikkea. Kirjojen lisäksi lehtiä. Lapsuudenaikaisten naapurien askarteluhuoneessa oli paratiisi: laatikollinen Aku Ankkoja. Kerran istuin tapani mukaan niitä lukemassa, kun talon asukkaat unohtivat olemassaoloni ja lähtivät kaikki pois. Muutaman tunnin päästä he tulivat takaisin ja löysivät minut askarteluhuoneesta.

Edelleenkään en osaa syödä ilman luettavaa. Mikä kamala malli olenkaan lapsilleni! Toisaalta ehkä tulen säästymään vakavimmilta syömishäiriöiltä, kun ainakin yksi asia on ruokaa tärkeämpää. Osaan kyllä lukea ilman syömistä.

Lehdet ovat liittyneet myös aikuistumiseen ja identiteettiin. Kun muutin pois vanhempieni luota, tilasin heti itselleni Helsingin Sanomat sekä Tähdet ja avaruuden. Halusin olla ihminen, jolle tulee Tähdet ja avaruus. Lapsuudenkodissani sen tilauksesta oli huolehtinut isäni. Liityin myös Skepsikseen - halusin olla ihminen, jolle tulee Skeptikko. Pari vuotta sitten aloin muuttua ihmiseksi, jolle tulee Parnasso.

Muita meille tulevia lehtiä ovat Suomen Luonto, Scientific American, Tiede, Tieteessä tapahtuu (sen tilaus ei muuten maksa mitään), Kosmoskynä, Tähtivaeltaja, tietenkin Särö sekä joukko erilaisia järjestölehtiä.