Uusin Särö on ilmestynyt! Koska kyseessä on numero 3/2009, joudumme odottelemaan vuoden vaihtumista vielä muutaman kuukauden. Särön toimituskunnan pikkujoulujakin vietettiin vasta pari päivää sitten. Kun aika ei riitä, sen kulkua kannattaa hidastaa.

Särön tiedeosuus keskittyy tällä kertaa nerouteen. Suomentaja Seija Kerttula kirjoittaa savantismista, ja itse esittelen geneetikon, joka etsii musikaalisuudelle syitä geeneistä. Kirjoitan myös Oliver Sacksin aivan loistavasta ja juuri suomennetusta Musikofilia-kirjasta.

Särön tämänkertaiset novellit ovat Teppo Paulaston ja Saara Henrikssonin käsialaa.

Uusinta uutta Särössä on kirjallisuuskritiikkiosasto, joka ei pyri esittelemään kattavasti kaikkea Suomessa julkaistua (mahdoton tehtävä!), vaan keskittyy kerrallaan muutamaan mielenkiintoiseen kirjaan.

Täytyypä vielä erikseen kehua tuota Musikofilia-kirjaa. Minun pääni on pitkään tuntunut tyhjältä uusista ajatuksista - varmaan siksi, että olen pitkään keskittynyt viimeistelemään vanhoja tekstejä ja päässäkin tuntuu liikkuvan vain vanhoja ajatuksia. Hyvä kirja tarjoaa uusia ajatuksia ja uudenlaisia näkymiä, tuulettaa sielun syöverit ja maalaa tajunnan seinät uuteen uskoon. Näissä Musikofilia onnistui. Vielä muutama yhtä hyvä kirja lisää, niin pystyn taas aloittamaan uuden tekstin kirjoittamisen.

Musikofilian on julkaissut Absurdia-kustantamo.