Päivän lehtikatsaus sisältää poimintoja siitä ainoasta lehdestä, mitä tänään olen lukenut. Helsingin Sanomista siis.

Kotimaa-sivuilla (s. A6) haastatellaan 13-vuotiasta Waltteri Seretiniä, joka sankarillisesti huomasi Reutersin levittävän Titanic-elokuvasta pätkäistyä kohtaa venäläisten sukellusveneiden äskettäisenä matkana Pohjoisnavan alle. Toimittaja kysyy Waltterilta: "Kumpaan luotat enemmän, kuviin vai tekstiin?" Waltteri vastaa: "Tekstiin, koska kuvia voi muokata tietokoneella."

No, kyseessä on vasta lapsi, joka saa aivan ansioistakin olla hetken aikaa innostunut löydöstään. Mutta: tämänkaltaiset kohut muokkaavat hetkellisesti yleistäkin mielipidettä. Jos nyt tehtäisiin laajempi kysely, jossa selvittettäisiin, luottavatko ihmiset enemmän kuviin vai tekstiin, teksti voisi hyvinkin voittaa. Sitä kun ei voi muokata tietokoneella, ei varmaan millään muullakaan.

Ilahduttava oli myös Kaupunki-sivujen pikku-uutinen (s. A17), jossa kerrotaan, kuinka palokunta pelasti savuisesta huoneistosta kilpikonnan. "He veivät sen parvekkeelle haukkaamaan raitista ilmaa ja kiillottivat sen kilven pehmeällä sammutushanskalla." Miksi sen kilpi piti kiillottaa? Onneksi sentään "pehmeällä sammutushanskalla" eikä esim. hiekkapaperilla.

Talous-sivuilla känistään taas geenimuunnellusta soijasta, siitä kirjoittelen varmasti myöhemmin enemmän. Muuten tämä katsaus menisi liian vakavaksi.

Tänään on Yle Teemalla Monty Python -ilta. Sellainen saisi olla vaikka joka lauantai.

Lisäyksiä klo 16.23: Endeavourissa on vaurio. Ne lämpösuojat, ne lämpösuojat... Rakentaisi NASA jo kunnon avaruusaluksia, vaikka tällaisia.

Yksi juoppoperhonen havaittu! Baarissani kävi suruvaippa, ehkä murheitansa hukuttamassa. Valitettavasti en saanut kuvaa.