Perjantaina tapahtuu ilmestys: novellikokoelmani En tunne sinua vierelläni muuttuu julkiseksi. Tätä kirjoittaessani se on luultavasti juuri tullut painosta, itse en ole valmista kirjaa vielä nähnyt.

Kokoelma on toinen kaunokirjallinen teokseni. Se on vähän kuin hääpuku: siinä on uutta ja vanhaa, sinistä ja lainattua.

Sinistä on muun muassa kannessa ja uskoakseni monen tarinan tunnelmassa. Ainakin kirjoittaessa ne olivat vahvasti sinisiä.

Vanha piilee muutamassa novellissa. Yhden ydin syntyi jo vuonna 2003 tai 2004, kun olin jäänyt äitiyslomalle ja aloitin fiktion ”tavoitteellisen” kirjoittamisen.  Sitä ennen kirjoitukseni olivat olleet säälittäviä, päämäärättömiä räpellyksiä. Toki vanhin teksti, niin kuin kaikki muutkin, on kokenut kasan muodonmuutoksia. Uusimmat tekstit taas ovat aivan tuoreita.

Ja se lainattu: kirjoittajahan ei voi olla lainaamatta, hän varastaa omaa elämäänsä ja toisten elämää häikäilemättä. Selkein lainaus löytyy novellista "Nälkä", johon olen lainannut edesmenneen, sodankäyneen ukkini omaelämäkertaansa kirjoittamaa tarinaa. Toista tositarinaa taas on lainattu novelliin "Pilven veikko keisarin syleilyssä".

Saa lukea!