Perustin vajaa viikko sitten pihallemme perhosbaarin. Kovin olin tohkeissani, loppukesällä on liikkeellä monia isoja perhosia kuten suruvaippoja, neitoperhosia ja amiraaleja. Perhosbaarissa tarjotaan pesusieneen imeytettynä kotikalja-sokeri-hiivaseosta. Vaan ei siellä kukaan käy. Muutama hassu kärpänen vain. Perhosia näkyy kyllä pihalla lentelemässä, mutta baariin ne eivät pistäydy.

Avaruussukkula Endeavour pääsi tänään onnellisesti matkaan kohti avaruusasemaa. Mukana on Barbara Morgan, opettaja, jota aikoinaan treenattiin varamieheksi Challengerin onnettomuudessa 1986 menehtyneelle toiselle naisopettajalle (siis treenattiin ennen onnettomuutta). Tämä on Morganin ensimmäinen lento - mahtaa jännittää. Hinku avaruuteen on kuitenkin ollut kova, rouva jätti opetushommat ja liittyi astronauttien koulutusohjelmaan heti sen jälkeen, kun NASA vuonna 1998 kielsi siviileiltä pääsyn lennoilleen.

Hämärän vartija oli pienoinen pettymys. Elokuva oli tylsä, ja jos kannessa mainitaan Philip K. Dick, tylsyyttä ei suvaita. Piirrostekniikka oli tietysti hauskaa vaihtelua, mutta se teki ihmisten ilmeistä jotenkin häilyviä (tätä kommenttia ei ehkä ymmärrä ilman elokuvan näkemistä) ja hyvät näyttelijät menivät hukkaan. Paitsi Keanu Reeves oli todellakin siedettävämpi kuin yleensä.

Tänään vuorossa Tim Burtonin Big Fish, jonka tosin olen nähnyt ennenkin, ainakin osin. Burton on lempiohjaajiani, Batman Returns on aivan mahtava. Ja Päätön ratsumies. Ja Corpse Bride. Ja Saksikäsi-Edvard.