Minua ovat jo pitkään viehättäneet isot koneet. Viehätys johtuu tietenkin tästä, Aliens-elokuvan lopputaistelusta, jossa urhea Eleanor Ripley taistelee kuningataralienin kanssa jonkinlaisen lastaajarobotin avulla. Näin elokuvan aivan liian nuorena, ehkä 10-vuotiaana, ja siitä pitäen olen miettinyt, millaisella laitteella minä kävisin taistoon alienia vastaan.

Asiaa on ehkä pohtinut joku muukin: Metsähallitus hakkaa Suomussalmella Riuskan aarniometsää luontoarvoista piittamatta. Paikalla on toistakymmentä luonnonsuojelijaa, jotka vaativat hakkuiden pysäyttämistä. Metsähallituksen omien ohjeiden mukaan hakkuut tulisi keskeyttää, jos ulkopuolisia liikkuu turvallisuusrajojen sisäpuolella. Mutta luonnonsuojelijahan on Metsähallitukselle yhtä kuin Alien, ja metsurit ovat ilmeisesti päätyneet samaan johtopäätökseen, johon minä päädyin jo aikoja sitten: Alienia vastaan on parasta käydä motolla, metsätyökoneella, jolla on kätevä ottaa Alienia kaulasta kiinni ja riipiä raajat irti ruhosta.

Toistaiseksi metsätyökoneet eivät ole vielä tarttuneet kiinni luonnonsuojelijoihin, mutta aika läheltä on liipannut. Tämän videon on kuvannut luonnonsuojelija, moton ohjaimissa on ilmeisesti joku Alien-kammoinen ihminen. Turvallisuusohjeet ovat tainneet jäädä lukematta.

Tiedote hakkuista löytyy Luonto-Liiton sivuilta.